Oldal kiválasztása

Hallal pózolni szexi? Avagy mit üzenhet neked, ha egy pasi hallal fotózkodik?

Egy neonfényes, exkluzív bárban a koktélos pultot támasztja egy selyemingbe öltöztetett, szőrmegalléros macsó. Tekintetét a csúcsragadozók méla nyugalmával járatja a klubbon. Napszemüvegét feltolja a homlokára, mikor pillantása megakad rajtad, és tetőtől talpig végigmér. Majd mintha ott se lennél, hanyag lazasággal zsebébe csúsztatja a kezét, és szép lassan, hogy messziről is jól láthasd, apránként előhúzza státuszának cáfolhatatlan szimbólumát: egy foszforeszkáló kapásjelzőt. Az este folyamán a füledbe suttogja, hány méteres a botja, és mennyi a feszítőszilárdsága. Hazaérvén még mindig orrodban érzed azt a tömény ananász és tigrismogyoró illatú etetőaromát, ami körbelengte. Végül csak lefekszel, és már félig el is szenderedtél, mikor megrezzen a telefonod. Küldött egy hatalmas csupasz pontyot.

Szexi-e a hal?

Nem véletlen, hogy a hal sosem került az egyéjszakás kalandok tematikájába. Kellő perverzióval a nyálkával még talán kezdhetnénk valamit, de tény, hogy még az antikvitás legperverzebb történeteiből sem emlékszem arra, hogy Zeusz törpeharcsává változva férkőzött volna mondjuk Delphiben egy szombat esti bulin valamelyik közepesen tehetséges, de csinos, a vulkanikus kigőzölgésektől önkívületbe bódult jósnő lába közé. Ha meg tudtok cáfolni, érdeklődve várom a történetet! Mégis, ha kicsit mélyebbre tekintesz, mint a nyálkás pikkely, megtudhatsz pár dolgot a horgász lelkivilágáról is.

Pedig lehetne szexi a hal!

Mindezek dacára biztos vagyok benne, hogy a görög pasik is szelfiztek volna hallal, ha ismerik az okostelefont. Mert a halat általában nem a hűtőpultból vagy a szatyorból kapják elő, mielőtt győzedelmes fotó készülne vele. A halfotó afféle harci trófea, mint egy szarvasbika agancsa. A különféle fajok fogásának megvan a maga módja, mindhez tartozik egy szakosodott eszköztár, a halfajták eltérő szokásainak ismerete, a terep feltérképezése, és kérdezz meg bármelyik horgászt, mennyit költött idén a hobbijára, visszakézből fogod félrenyelni a nyálad. Abból a halfotóból éppen ezért igen mélyreható következtetéseket vonhatsz le.
Mit olvashatsz ki tehát egy halfotóból? Botcsinálta halfotó-horoszkóp következik.

hallal-pozolni-szexi_ponty

1. A ponty-fotó

Türelmes, kitartó, alapos és higgadt pasiról van szó.
Képes órákig, sőt akár napokig, hetekig várni a nagy kapásra, kitapasztalni, hogy milyen ízvilág vonzza a halat jobban, a víz aljzata hol kellemesebb a számára, mikor fázós, milyen időjárást kedvel, de még a migrénjét kiváltó időjárási hatásokat is elölről hátulról, betéve fogja tudni. A pontyhorgászat alapja a megismerés. Ő az, aki rászánja a kellő időt a hallal való ismerkedésre, nem rohan fejvesztve bele semmibe, és inkább nincs kapása napokig, csak eljöjjön végre az a várva várt NAGY Ő. Eltekintve attól, hogy horgot senki épelméjű nem kíván a szájába: nem lennél szívesen a hal helyében?

2. Halpucolós fotó

Gondoskodó férfi, aki ellátja a családot, és nem bízza rád a piszkos munkát.
Ez a pasi, kérem, nem fél bekoszolni a kezét, hogy a családjának megteremtse a betevőt. Rá számíthatsz, kiveszi a részét a munkából. Ő nem fog fintorogni, hogyha valami kosszal, zajjal, nehézséggel jár, és odateszi magát, ha kell. Gondoskodni akar a családról, megteremteni a biztonságot, talán még a főzés is kedvelt elfoglaltságai közé kerül majd. Ha ki akarsz költözni egy tanyára az Isten háta mögé, ahol a két kezetekkel építitek fel az életeteket, itt a remek alany rá.

hallal-pozolni-szexi_amur

3. Az Amúr

Jó kézügyességű, precíz pasi, aki nem kapkod, stresszhelyzetben is higgadt marad.
A hal neve nem a francia l’amur-ból ered, de számodra akár ezt is jelképezheti. Ennek a halnak ugyanis védjegye, hogy szelíden hagyja magát a partra vontatni, de amint földet lát, eszeveszett ficánkolással akár már a merítőháló szinte biztos fogságából is képes kiugrani. Aki kifogta, biztos, hogy nem szállt hamar fejébe a dicsőség, és nem ivott előre a medve bőrére. Az utolsó pillanatig helytállt, figyelt, stresszhelyzetben is ura volt a helyzetnek. Ő lesz a higgadt lelki szikla a nehéz pillanatokban.

hallal-pozolni-szexi_csuka

4. Ragadozó halak (pl balin, süllő, csuka)

A kép egy aktív, jó tűrőképességű férfiembert sugall, aki szeret kimozdulni és fontos számára, hogy fitt maradjon.
A legtöbb esetben a ragadozó halat úgy fogják, hogy egy kis csalit húzkodnak ide oda a sekély vízben, amíg a ragadozó hal utána nem ered – ahogyan te húzgálod a cérnaszálat a kölyökmacska előtt. Ez a pasi nem rest télen, -5 fokban sem órákig aktívan mozgatni egy több méteres botot, mint Toldi a gerendát, mellyel Buda felé mutatott. Ő benne lesz az aktív kikapcsolódásban, akár valamivel extrémebb időtöltésekben, és bírni fogja erővel a.. khmm “gyűrődést”! 😉

hallal-pozolni-szexi_keszeg

5. Keszeg

Őszinte lélek, aki odafigyel, nem hagy reakció nélkül. Tudja, hogy a valós életben sok kicsi sokra megy, és a folytonosságra lehet csak igazán alapozni.
A keszegeket nem tartjuk nagy trófeának, és való igaz, nem is olyan nehéz a kapásból fogást csinálni. Ha ez volt élete első hala, akkor is pluszpont, hogy nem rest felvállalni. De a sokadik keszegre ugyanúgy igaz: kifogni csak akkor sikerülhet, ha folyton figyeli azt a kapásjelzőt. Figyelnie kell lankadatlan éberséggel, figyelni minden rezdülésre, számításba vennie a szelet, a hullámzást, és amint jelet lát, azonnal, mint a kilőtt nyíl, reagálni és bevágni neki. Ő tudja, hogy a pár óra alatt kifogott kis száknyi keszeg ugyanúgy jóllakatja a családot, mint a ponty, ami vagy jön, vagy nem. Mindig odafigyel, és nem a ritka nagy tettek, de a folytonos helytállás híve. Ha inkább öt hónapon át kapnál minden elsején egy szál rózsát, mint egyszerre egy csokrot és aztán fél évig semmit, akkor ő az embered.

Mit figyelj meg a halas képeken?

Azon felül, hogy a halfajtát megpróbálod belőni – nincs kifogás, a Google mindenkinek nagyon jó barátja, és a fenti 5 kategóriát kb 5 perc megtanulnod megkülönböztetni – a képről magáról is pár dolgot leolvashatsz pluszban. Általánosságban igaz, hogy a legtöbb férfi, aki szeret horgászni, hogy kedveli a természetet és itt töltődik fel, ebben lel nyugalmat. De az ördögi részletekben itt is újabb adalék információk rejtőznek:

Milyen állapotban van a hal?

Véres? Egy kis vér sajnos annak is velejárója lehet, hogy a hal fickándozás közben nekiütötte magát egy kőnek a parton. Az igazán odafigyelő horgász azonban igyekszik ezt megelőzni, úgy vezetni, hogy ne akadjon fenn, ha pedig már kifogta, bélelt, puha pontybölcsőben tartani, amíg fotózásra készül.

Hogyan bánik a hallal?

A hal, mint tudjuk, sikamlós. A nagyobbak kimondottan nehezek is, így erősen kell tartani őket, ugyanakkor nem markolni. Pont arra a határozott, de még nem túlságosan durva mozdulatra van szükség, amit sok más esetben is értékel a horgász párja.
Látsz esetleg valahol valami színes folyadéknyomot? A legtöbb fertőtlenítő, amit horgászatban a halakon használnak zöld, de lehet akár élénk kék színű is. Azt jelenti, hogy a halat vissza akarja engedni, és gondol rá, hogy bármilyen meglévő fertőzést, sérülést, amit látott, vagy akaratlanul mégiscsak okozott, ellásson, és egészségesen bocsássa szabadon a halat.

Mit nem kell figyelembe venned?

Van, amiről nem a horgász tehet, mégis riasztónak tűnhet. Ilyenek a régi hegek, forradások, a természetes pikkelyhiányok – vannak halfajok, például egyes pontyok, amelyeknek eleve nincs pikkelye, vagy csak elvétve néhány – de ilyen lehet az esetleges élősködők látványa. A pióca a pontyot sem kíméli, de ez aztán végképp nem a horgász bűne.

hallal-pozolni-szexi_kicsi-nagy

Bizony mondom néked, a halas fotó szexi

Na, persze nem szó szerint. Azért nem véletlen, hogy az aranyásásra szakosodott pumák a nyolcadik válásuk után nem vetődnek nedves bugyival a pontyhorgászok ölébe a balatonföldvári mólón. Lehet, hogy a hallal pózoló pasi nem a legatlétikusabb, nem öltözik Hollywoodi világsztár módjára, és nem biztos, hogy aranyba fogod foglalni a nevét, ha élete halászlé főzése után betévedsz a most már örökre piros pöttyös konyhába. De simán lehet, hogy összepasszoltok. Ha pedig felidegeltétek egymást és épp mosolyszünet van, tuti tied a kecó. Ő fix, hogy kint lesz a legközelebbi parton.

Spread the love

Előző bejegyzés

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .