Rólam

„Mi van, Gizi, szebbet vártál?”

.

A fejem olyan kugliforma, mint apámé. Tudom, mert két éves koromig alig volt hajam, apám meg akkor kezdett kopaszodni. Azt hiszem, van is egy kép valahol rólam, amit találóan „golyófejű”-ként feliratozott.

A nevetésem kiköpött anyám. Ezt is tudom, egymástól függetlenül mondta több barátnője is telefonban.

Úgyhogy a fejem kerek, arcom mosolygós. Szüleim találkoztak és lett belőle egy szmájli.

Min dolgozom most?

Azt mondják, az első regénynél érdemes megkönnyítened a saját dolgod azzal, hogy még csak egykötetes történetet írsz, egy perspektívából, lehetőleg olyan témában, amihez nem kell túl sok kutatómunka. Úgyhogy én nekiálltam egy saját fantasy sorozatnak három nézőpontkarakterrel különféle bronzkori kultúrákból és a szibériai samanizmus gyakorlatából ihletet merítve a világépítéshez.

Mélyinterjú Magammal

A rajongói zárt közösségében világhírű írónőt bensőséges beszélgetésben kérdeztem saját magunkról magamban. Megvitattuk a zsenik társadalmi beilleszkedésének nehézségeit, kérdeztem Borit kialakulatlan írói munkásságáról, sőt, harmadkész regényéről pár hírértékét tekintve egyértelműen lényegtelen információt is elárult.

Ide mindig akkor jut eszembe, hogy milyen frappáns és megkapó dolgokat tudnék írni, amikor nem vagyok gépközelben.

Korom Bori

Írok.

Könyvet, honlapszöveget, blogot. Posztot, hirdetést, kommentet. Írok továbbá bevásárló listát és DVD-t. Programot nem.

  • Nő (papír is van róla) 100%
  • Tévedéseit kimagyarázza 75%
  • Tudja mit akar 40%
  • Nem tudja mit akar 40%
  • Neki ne mondják meg, mit akar 60%
  • Normális 65,326%
  • Nyomokban mogyorót tartalmaz 0,01%

Van egy faölelgető erdőhippi énem, aki akkor boldog, ha jó levegőn gyalogol, megtalálja a fakopáncsot a fán és végtelenül érdeklődik a pogány dolgok és sámánhitű kultúrák iránt. Ő általában konfliktusba kerül a budai úrinő énemmel, aki életében nem volt még disznóvágáson, úgy gondolja, hogy önámítás akciós ruhákból topmodellnek képzelni magunkat, mindig más egyedi ékszerekért van oda és úgy képzeli, hogy minden lakásnak szériatartozéka egy porréteg fedte, zsúfolt könyvespolc. Ők általában nagyon egyet tudnak érteni, ha csont, szaru, kecses fém vagy bőr ékszereket válogatnak és minden kirakodóvásáron megkeresik a kovácsműhelyt. Kettejük ellen lép fel a fakanalas hobbit. A hobbit kicsi, de hangos és nagyon hangulatember. Zsémbes, akaratos, harsány, jókedvű, szemérmetlen, nagy pofájú, és közben kemény kézzel gazdálkodik. Egy igazi despota, akit a háta mögött kiröhög ugyan a másik kettő, de csak nem veszik meg a karácsonyi vásárban azt a tűzzománc fülbevalót, amit nem engedett megvenni, mert helyette inkább jogsit csinálunk. Ennyit arról, hogy is zajlik a fejemben egy döntéshozatal.